Årsberetninger fra Fitness, Fodbold og Håndbold

Boldteam

Fodbold

Ungdom: Der er generelt fin tilgang af børn i fodbold på de yngste årgange. Vi har aktive hold på U6, U8, U9, U10, U11 og U14 – de har alle været tilmeldt i turneringer og klaret sig flot. I sidste weekend i juni var der klubtur til Ikast-Cup og Sejs-Cup for alle årgange fra u8 til u14 – en rigtig god weekend, hvor fællesskabet blev styrket på tværs af holdene.

Næste år forventer vi, at alle hold kommer til samme stævner. Kæmpe stor tak til alle trænere og ledere i ungdomsafdelingen for den flotte indsats i 2018.

Senior: Det var et udfordrende år for senior-holdene. Der blev ansat en kompetent, men dyr træner, som vi desværre måtte ophæve samarbejde med efter foråret på grund af manglende opbakning blandt spillerne.

Økonomi: Vi har i det nye udvalg (som blev etableret efter sommerferien) taget vores forholdsregler og arbejdet hårdt på at få økonomien til at hænge sammen i hele afdelingen. Vi satser på at opnå en positiv udvikling i 2019.

Håndbold

2018 blev et år hvor vores hold blev halveret. Der er her i udgangen af 2018, kun 6 hold tilbage.

4 ungdomshold, micro, U8, U12, U14 samt 2 senior hold, et dame og herre hold.

Det er en markant tilbage gang for holdsporten, men vi må trøste os med at, dette syn ikke bare er her hos os, men et generelt problem for hele landet.

Vores hold klarer sig godt i deres puljer, og der er en god stemning blandt alle spillere, både små og store.

Det er en fornøjelse at stå på sidelinjen og se hvordan der bliver gået til den, både til træning og kamp.

Alle dem der spiller vil det rigtig gerne og man kan se glæden, stoltheden og sammenholdet, når det de lærer til træning, lykkes til kamp og derved går op i højre enhed.

Dog forventer vi at 2019 vil give lidt tilgang og medgang, for det vil være godt for sporten og vores klub.

Vi håber at EM for damer og VM for herrer, vil kunne tiltrække nogle nye spillere.

Endvidere vil vi prøve med nogle nye tiltag i hallen, for at forenede den individuelle sport med holdsporten. I 2019 får vi besøg af håndboldkaravanen, og vi starter håndbold for alle med bl.a. håndboldfitness.

Der skal lyde en stor tak til alle spillere, forældre, træner samt holdleder og ikke mindst alle vores sponsorer, uden  jer kunne dette ikke lykkes.

Fitteam

Spentrup hygge/motion

Året blev skudt i gang med julefrokost i januar måned, hvor der blev hygget og humøret var helt i top. Dette dannede grundlag for et hyggeligt løbe år, med masser af sociale arrangementer bl.a. Sommerfest, Gløgg og æbleskiver, Nytårsløb med bobler og kransekage.

Løbetræningen foregår med stor opbakning fra vores løbere, der bliver udsat for mange sjove og udfordrende øvelser. Løberne er selv gode til at byde ind med ønsker, hvilket giver en god dynamik.

Vi har haft besøg af DGI, der har afholdt to ”løbestilskurser” for os, hvor også flere løbere fra Spentrupløberne deltog.

I august startede vi en 10 uges løbeskole op med 17 nye løbere. Vi sluttede af med et 5 km løb, hvor også Spentrup Hygge/motion deltog. Vi afsluttede med en fælles pizza/rødvin aften.

I løbet af året har vi deltaget i forskellige løb: Beauté Pacifique kvindeløb, Royal Run, Mariagerløbet og Randers City Stafet.

I slutningen af året blev vi meget overraskede og beærede, da vi blev tildelt GF’s anerkendelsespris efter indstilling fra vores løbere. Tusind Tak.

Vores største succes var dog Fladbroløbet. Tænk engang, vi fik 217 Spentrupborgere i løbeskoene en solskinsdag i Maj. STOR TAK FOR OPBAKNINGEN.

Sidst men ikke mindst, tak til alle vores løbere med ønsket om et ligeså godt løbe år i 2019.

Spentrup løberne

Spentrup Løberne har i år som de foregående år ligget stabilt på antallet af medlemmer. Vi er ca. 22 løbere, som har fast træning tirsdag og torsdag. Træningen, som Michael, Per og Frank har stået for, har været en blanding af distance-, interval og styrketræning. Træningen er meget afvekslende og ikke den gammeldags form for træning, men inspirerende og motiverende træning. Siden sommerferien har vi om søndagen kl. 9 med Per i spidsen haft fast træning i Fussingø skov. Træningen har foregået på såvel skovveje som single-tracks og off-road. Vi har deltaget i en række løb rundt om i Jylland. Bl.a. Thy Trail, Nordisk Extrem Marathon, Risskov Trail, Fladbro Løbet, Skagen Odden Ultra Trail, Fussingø Trail m.fl. I Randers ugen deltog vi i Randers City Stafet med to hold.

I oktober var vi sammen med Sparekassen Kronjyllands Spentrup afdeling arrangør af Spentrups første motionsløb. Løbet havde start/mål ved Sparekassen og foregik på stisystemerne i byen. Her kunne man frit vælge at løbe eller gå det antal runder man havde lyst til. Succeskriteriet for os var 50 deltagere, men der blev udleveret 100 startnummer. Vi har aftalt med Sparekassen af succesen gentages i 2019.

Cykelmotion

En stille sæson med en hård start på grund af vejr og deslige. Der har været status quo på medlemmer.  Sommeren kom over os og vejret var igen imod os, da det var ekstremt varmt og mange prioriterede andre forlystelser end en cykeltur.

2019 bliver året hvor vi genopstår med oprindeligt Harzen setup, nye træningsformer og forhåbentligt en masse glade cyklister.

Crossgym

Endnu et år er gået med 2 x ugentlig træning for voksne og 1 x træning for teens.

Teens-holdet er fuld booket og måtte udvides med flere deltagere pga. stor tilslutning.

Stor tak til Ann for den store indsats med de unge mennesker.

På voksensiden oplever vi stor tilslutning på holdene. I foråret havde Eva et hold fredag sidst på eftermiddagen. Det kan vi desværre ikke tilbyde længere. Vi har lavet et hold i forbindelse med weekenden, så ofte det er muligt. Også til dette holde er der god tilslutning.

Vi oplever løbende at få nye udøvere på holdene, men der er stadig plads til flere.

Stor tak til Lone for den store indsats med de voksne udøvere.

Som et nyt tiltag, er der i december 2018 lavet et lukket hold, 1x ugentlig, for elever på en døgninstitution under Randes Kommune. Foreløbig lyder aftalen 5 måneder. Så må vi se, om det er noget, der skal fortsætte.

Vi henstiller til, at alle der kommer i hallen, hjælper til med at crossgym-rummet ikke bliver brugt til legeplads. Vi kommer ofte til et rum, hvor tingene flyder. Dels dæk og kasser dels div. affald og vi skal bruge tid på at rydde op inden vi kan gå i gang med træning.

Fitness

Medlemstallet for fitness medlemmer ligger stabilt på ca. 270. Aldersgrænsen for at få et fitness medlemskab/abonnement er 14 år, så del endelig budskabet, så vi kan få flere unge mennesker i gang med at dyrke motion. Lige nu har vi 4 fitnessmedlemmer på 14 år, så der er plads til mange flere.

Fitnesscentret bliver fornyet med en trappemaskine og en air-bike. En Air-bike er blevet utrolig populær de sidste par år. En air-bike er en mellemting mellem en crosstrainer og en motionscykel. Den er dog meget hårdere at bruge, så perfekt til dig der gerne vil tabe dig eller træne intens interval-træning. 

Spinning

2018 blev året hvor 13 helt nye spinning cykler blev taget i brug. Det blev nu muligt at følge med i sin træning på en ny måde ved brug af Body bike app’en. Der er som altid stor tilslutning til spinning timerne når sommeren går på held og når julesulen skal af og nytårsfortsættene skal indfries.

I løbet af året har der været et par sociale arrangementer. Halloween spinning med efterfølgende spisning, hvor næsten 30 spinnere deltog og et nytårsarrangement med bobler og kransekage.

Gymnastik

En stor indsats er lagt for dagen af de ca. 30 instruktører der udgør stammen i gymnastikafdelingen. De binder holdene sammen og får lavet gode og attraktive aktiviteter for alle gymnaster. Det gælder både gamle og unge. Det er længe siden, der har været så mange til gymnastik i Spentrup og det glæder vi os til at vise til gymnastik opvisningen.

Hvert år forsøger vi at lave nye tiltag, i år har det blandt andet været ”gi’ den gas i 8 uger”, som har været en stor succes, ikke mindst fordi der er initiativrige instruktører. Selv om der er fremgang på næsten alle områder, så er der altid behov for nye instruktører og vi takker med glæde tak til nye der har lyst til at prøve instruktørgerningen – det smitter at se et glad ansigt, der smiler til dig, når man laver gymastik. Gymnastik er for alle fra helt ung og til gammel, bare man har det sjovt.