Team Fjer

Efter overgangen fra Spentrup Badmintonklub til SIF har det kun gået fremad på flere fronter.

Antal medlemmer er generelt steget med 30 % i indeværende sæson og der er startet Ungdomshold med Heidi Christensen som træner – dette hold er nu fyldt helt op, så vi behøver mere tid og plads i hallerne.

Ligeledes er der nu fyldt op på alle tider hos seniorerne og næste trin er også her mere tid og plads i hallerne.

Økonomien er ganske fornuftig med et betragtelig overskud.

Team Fjer v/Lars Meier.

Boldteam


Håndbold

Når vi ser tilbage på sæson 19 i håndbold, ser man ikke en afdeling i tilbage gang med hensyn til antal medlemmer i forhold til forrige sæson, kigger man længere tilbage ser man en afdeling med et drastisk antal mindre medlemmer, så kan man tænke, Hvad er årsagen til dette? Mange vil svare – det er den tid vi lever i lige nu;-) og ja måske er tiden til vi er blevet mere individuelle, hvilket måske kan forsvares i visse alders trin, men hvor er alle de unge mennesker, alle dem der skal lære at begå sig i fællesskabet, lære at tage ansvar overfor andre? Måske et lille opråb til forældrene om vigtigheden i at få deres børn til at være en del af et fællesskab, om det er håndbold/fodbold eller gymnastik , er i bund og grund underordnet, men en stor vigtighed i børn og unges mennesker fremover.
Vi har dog stadig en del håndboldspillere i vores afdeling, dem er vi rigtig glade og stolte over. Resultatmæssigt har sæson 19 været et flot år
Vores Herresenior rykkede op i serie 2, hvilket tror vi var lidt af en overraskelse for holdet, da vores serie herre hold i sæsonen var lagt ud til skulle være et hygge hold, men rigtig flot og stort tillykke med det..
Vores dame senior hold, havde lidt udfordringer med sæsonen, der var lidt udskiftning på holdet, men med hold ånd og stor fight lykkes det dem at blive endnu en sæson i serie 1
Ungdomshold har vi pt. U-6 kombineret med u-8, u9 mix , u13 piger og u15 piger. – det er en fornøjelse at være i hallen, når der trænes, alle møder op, alle gir den gax og alle hygger sig og har det sjovt – helt som det skal være når man spiller håndbold i Spentrup IF.
Som tidligere skrevet, har vi stadig plads til mange flere håndboldspillere, både drenge/piger/damer og herrer.
Vi her som sædvanligt tilmeldt vores ungdomshold til stævne i år
U 13 pigerne skal i år ”hjem ” til Fyn hvor de deltager i frøcup og for 1. gang sender vi vores u15 piger til udlandet hvor de skal prøve at deltage i et udenlandsk stævne…
Dog skal der lige nævnes at de unge piger, selv har været ude og samle penge ind til turen, i form af forskellige arbejdsopgaver, vi ønsker alle pigerne et godt stævne
I januar lavede vi endnu engang arrangement i hallen i form af bøf og bold, hvilket er en storskærm, en bøfsandwish til voksne og pizza til børn og Herre landsholdet i deres meget korte vej til EM.
Vi var ca. 48 samlet til en hyggelig og festlig aften. Håndbold udvalget kunne dog stadig godt have ønsket flere sluttede op om arrangementet – men der er desværre en tendens til i Spentrup IF at man ikke bakker op på tværs af i de forskellige afdelinger – desværre – vi er helt sikre på der var flere end 48 personer, der så kampen Danmark – Island, men PYT måske vi prøver igen en 3. gang
Vi står i håndbold afdelingen med udfordringen i, at finde frivillige der vil tage del i forskellige opgaver. Vores udvalg består lige pt.af 3 personer, som alle 3 også er trænere på forskellige hold, så hvis man synes nogle ting går langsom, eller hvorfor sker, det nu ikke??? Så er det ikke fordi man ikke vil – MEN fordi der simpelhen ikke er hænder nok til at samle op på tingene desværre
SÅ har du -eller kender du en der har lyst til at blive en del af et godt fællesskab, så sig endelig til!
Ingen Håndbold uden Trænere, så stort tak til alle jer, der gør det muligt for vores håndboldspillere
Stort tak til alle vores Sponsorere
Stort tak til alle forældre, der altid bakker op og for deres deltagelse ved tidtagerbordet og div frugtordninger….
Tak til SIF for at være en del af fællesskabet

Fodbold

Ungdomsafdelingen: SIF fodbold er pt. repræsenteret med alle årgange fra i U6-U12. Der har været en fin tilgang af spillere nedefra det seneste år. De lidt ældre årgange er det sværere at holde fast i.

I Juni var vi traditionen tro afsted til Ikast Cup med tre hold. Det var en som altid en god oplevelse, med højt humør, godt vejr og gode kampe. Der var desuden mange forældre med til at heppe på sidelinjen.

Vi har en god håndfuld dedikerede trænere, der gerne vil deltage i trænerkurser mv. Hen over vinteren har flere af de store drenge desuden trænet på kunstgræs sammen, hvilket har givet dem alle en del socialt på tværs af årgangene. Der har været god opbakning og mange til træning.

Seniorafdelingen: Seniorafdelingen er efter et par svære år på vej til at blive stabiliseret lidt igen, og både 2019 og i 2020 vil Spentrup været repræsenteret af to herrehold i henholdsvis serie 3 og serie 6. Der er flere spillere og folk omkring holdene, der har budt ind og gjort det muligt.

I efteråret 2019 var der pludselig en stor flok damespillere, der ønsker at starte op igen. De nåede ikke at blive tilmeldt turneringen, men Spentrup vil i det nye år have to 7-mands kvindehold, hvilket er meget flot.

Fitteam år 2019.Årsberetning fitness 2019

I 2019 har vi haft en kæmpe fremgang af medlemmer i fitnesscentret, ved udgangen af 2019 havde vi ca. 300 medlemmer i fitness og det er her begyndelsen af 2020 steget eksplosivt til 360 medlemmer, hvilket er 80 – 100 mere end vi plejer at have på det tidspunkt af året, men kun godt at der er god søgning til vores tilbud.

Fitness havde i 2019 10. års fødselsdag, dette blev markeret med et foredrag med Chris Macdonald, og jeg tror roligt jeg kan sige at det var en kæmpe succes, Chris holdte et yderst spændende og underholdende foredrag om sundhed og motivation.

Kurt Larsen

Crossgym

2019 var året hvor Lisbeth stoppe som Crossgym instruktør, vi siger rigtig mange tak til Lisbeth for den kæmpe indsats hun har lagt i Spentrup If samt rigtig mange sjove og hård timer, 2019 var også året hvor Thomas begyndte som Crossgym instruktør, Thomas blev også uddannede som Crossgym instruktør, lige ledes har Thomas startet et hold op med Crossgym for begynder, med stor deltagelse. Lone har aldrig undervist i så mange Crossgym timer som hun gør i øjeblikket, så der pt er mulighed for mindst 5 timer Crossgym om ugen, Lone gør en kæmpe indsat hvilket vi siger rigtig mange tak for det, Lone er også påbegyndt yoga uddannelsen, året gik også med en grundig oprydning ned i vores depot rum, der er blevet indkøbt diverse udstyr så vi kan tilbyde vores medlemmer noget rigtig fedt udstyr, dog mangler der noget nyt gulv og et par maskiner mere så Spentrup If  er med på det sidste nye, det arbejdes der hårdt på i 2020, lige ledes er vi ved at planlægge et Crossgym stævne for først gang i Spentrup If med rigtig god opbakning fra diverse sponsoren, ellers glæder vi os til at give den max gas i 2020.

Thomas Jensen

Gi` den gas.

Men det går godt på vores hold. Vi har fået flere på holdet fra Randers. Vi er ca 20/25 personer hver gang. Vi har nu haft holdet i ca 1 1/2 år og det er stadig populært, der er mange genganger fra gang til gang .

Marianne Mertz

spinning.

Det har været et godt år i spinningafdelingen med mange Nye ansigte, især efter åbenhus Arrangement.

Stor tilslutning til alle hold.

Gulvet er blevet bonet, og nyt linoleum på instruktørpodiet og nyt musikanlæg, Og en grundig oprydning.

Der udover en ny instruktør i Jesper Falck Så alt et rigtig godt år.

Lars Knudsen

Spentrup hygge/motion.

Året blev skudt i gang med julefrokost i januar måned, hvor der blev hygget og humøret var helt i top. Dette dannede grundlag for et hyggeligt løbe år, med masser af sociale arrangementer bl.a. sommerfest, Gløgg og æbleskiver, Nytårsløb med bobler og kransekage.

Løbetræningen foregår med stor opbakning fra vores løber, der bliver udsat for mange sjove og udfordrende øvelser. Løberne er selv gode til at byde ind med ønsker, hvilket giver en god dynamik.

I september startede vi en 10 uges løbeskole op med 7. nye løber. Vi sluttede af med et 5. km løb, hvor Spentrup Hygge/ motion deltog. Vi afsluttede med en fælles pizza/rødvin aften.

I løbet af året hat vi deltaget i forskellige løb: Beaute Pacifique kvindeløb, Rpyal Run, Mariagerløbet og Randers City Stafet.

Vores største succes var igen Fladbroløbet. I år fik vi knap 200 Spentrupborger i løbeskoene en solskinsdag i Maj. STOR TAK FOR OPBAKNINGEN.  

I juni afholdt vi den årlige sommerfest. Sidste år blev vi tildelt GF` anerkendelsespris, derfor havde vi mulighed for at gøre lidt ekstra denne gang.

Vi inviterede en instruktør fra DGI. Hun tog os med i skoven til en gang naturtræning, samt en gang smart træning i hallen. Vi afsluttede dagen i cafeteriet med grill-mad, hvor vi fik besøg af en meget anderledes tjener, det gav træning for lattermusklerne.

Vi vil gerne takke alle vores løber for den store opbakning og det gode humør, medønsket om et godt løbe år i 2020.

Pernille Ramm

Spentrup Løberne

Spentrup Løberne har tilbragt mange gode timer sammen. Fælles for os er glæden ved at løbe både på asfalt og ikke mindst i skov og terræn. Samt at udfordre hinanden til træning og til diverse løb.

Vi har deltaget i løb som Thy Trail, Fladbro løbet, Royal Run, NXM, Aarhus Halvmaraton, Skagen Odden Ultra Trail, Fussingø Trail m.fl.Tak til medlemmer, der har hjulpet til med træning, lavet kaffe/cacao, bagt boller og meget mere.

Tak for et godt år.

Med håb om et godt løbe år 2020

På trænernes vegne, Per og Frank

Cykelmotion

Stille år som var præget af ikke det bedste cykelvejr, det slog også igennem, da vores sæsonafslutning blev aflyst pga regn.

Vi hyggede os med at se VM i cykling hvor vi jo som bekendt fik dansk mester

Igen i år har vi haft ryttere med i forskellige løb værende Hærvejsløbet og diverse andre lokale løb…

Jan Sørensen

Zumba

Zumba går rigtig godt. Vi har fået nogen flere på holdet faktisk næsten dobbelt op, så vi er nu omkring 15.

Rikke Jensen

gymnastik.

Gymnastikken har det godt når der skrives januar går den håre træning går i gang for at være klar til marts mdr. 2019 – hvor der var den store fremvisning.

Vi må sige at det igen var en stor oplevelse, vi kan kun være stolte over at vi kan samle en fyldt hal med tilskuere.

Det er rigtig vigtigt at vi får den store opbakning det giver meget ekstra energi til gymnasterne.

Efter den fremvisning går de fleste hold på sommerferie. Men kort efter er der planlægning til næste sæson, kort efter start måtte vi desværre lukke et hold men derimod har vi det største springhold nogen sinde så super flot ellers er alle kommet godt fra start.

Her skal lyde en stor tak til alle jer instruktør – hjælpetræner – forældre som gør et

kæmpe arbejde.

En stor tak skal også lyde til Vibeke og Lars Harpøth som holder alle tråde sammen.

Lige nu er der planlægning til fremvisning i Spentrup hallen i marts mdr.

Grethe Pedersen

Tri

Der har været meget positivt respons på Tri arrangementet i år. Tilbagemeldingerne var: ”super nye ruter”, ”skønt sted til skiftezone og målområde”, ”veltilrettelagt event”, ”god service og dejlige, glade hjælpere”.

Vi har lidt flere udgifter i år, da vi har foretaget et par investeringer, så vi har til de næste år. Hegnspæle og markeringsbånd er blevet købt ind.

Det skal nævnes, at både instruktører og deltagere har for egen regning bidraget med mange småting, det er vi glade for. Vi syntes udgifterne skal holdes på et minimum. Derfor er der blevet købt lidt gaver som tak for hjælpen.

Der var få pers. der meldte sig på Tri kontingentet jan-maj. Dem, der ikke før var medlem af Fitness, valgte et Fitness abonnement i stedet for, det er jo dejligt.

Vi har været meget tilfredse med samarbejdet med Spentrup Svømmeklub, de har været villige til at åbne ekstra for os, da der var lukninger i svømmehallen pga. ombygning.

Der har været stor tilfredshed med de aktivitetstilbud der har været, dog vil vi ændre lidt på planen og antal af udbud til næste år.

Vi håber at kunne tilbyde Tri igen og vi har allerede fået mange tilkendegivelser på flere, der gerne vil deltage i 2020. Alle 3 instruktører, Jens Hørby, Pia Skrædderdal Jensen og Jette Ulriksen vil gerne være med igen næste år. Vi vil gerne have en tilbagemelding fra Fitness udvalget efter sommerferien, om det kan blive en realitet i 2020.

Her er nøgletal fra Tri 2019.

Der var 26 pers. tilmeldt Tri i jan-maj, og 10 pers. som tilmeldte sig i maj.

29 personer deltog i Spentrup Motions Triatlon d. 25. 05.19

3 Tri instruktører

5 hjælpere til eventen d. 25.05.19.

Jette Ulriksen

Hop dig Glad.

Vi startet op i uge 5 med Hop dig glad. I starten var der stor interesse for Hop dig glad som er helt normalt. Nu ligger vi jævnt med bookninger til holdet, som næsten er fyldt op hver gang.

Sophie Berger